ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ  |  ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ENGLISH
  Προπτυχιακές
Σπουδές
Προσωπικό
& Έρευνα
Φοιτητικές
Δραστηριότητες
Τμήμα & Υποδομές
ΤΜΗΜΑ και ΥΠΟΔΟΜΕΣ


Γενική Συνέλευση του Τμήματος κατά την 1η δεκαετία λειτουργίας του (1985-1995)
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: α) Γεώργιος Σούκας, ΕΕΠ του Τμήματος
β) Στέργιος Μπαμπανάσης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου το 1997, μετέπειτα πρόεδρος του ΟΤΕ γ) Ευάγγελος Νισυραίος, πρώην διδάσκων δ) Βασίλειος Αγγελής, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Τμήματος, συνταξιοδοτηθείς το 2014 ε) Παναγιώτης Αλεξάκης, πρώην διδάσκων, μετέπειτα πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών
Ιστορία

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι το πρώτο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δέχτηκε φοιτητές. Άρχισε να λειτουργεί σε προπτυχιακό επίπεδο το ακαδημαϊκό έτος 1985-1986 και το φθινόπωρο του 1989 ανακήρυξε τους πρώτους δέκα πτυχιούχους του. Το Τμήμα ανέπτυξε σταδιακά και εδραίωσε σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό ορισμένες μορφές εκπαιδευτικής λειτουργίας και θεσμούς που είχαν καινοτομικό χαρακτήρα για την ελληνική πραγματικότητα. Ορισμένες από αυτές τις καινοτομίες υιοθετήθηκαν στην πορεία και από άλλα πανεπιστημιακά Τμήματα ή και ολόκληρα Α.Ε.Ι. της χώρας. Ανάμεσά τους επισημαίνονται ιδιαίτερα:

  • Ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών (1986).

  • Η δημιουργία της Επιτροπής Διασύνδεσης με επιχειρήσεις (1990), οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η διεξαγωγή διαλέξεων προσκεκλημένων στελεχών επιχειρήσεων.

  • Η έμφαση στην ανάπτυξη του διαλόγου, της συνυπευθυνότητας και της επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών - διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων.

  • Η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε όλες τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Κτίρια, Αίθουσες και Εργαστήρια

Η κτιριακή και τεχνολογική υποδομή του Τμήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές κι ερευνητικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Στο νεοκλασσικό Μιχάλειο Κτίριο, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ., στεγάζονται οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, τα γραφεία του διδακτικού κι ερευνητικού προσωπικού, μοντέρνο αμφιθέατρο/συνεδριακό κέντρο, αίθουσες διδασκαλίας και τα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Τμήματος στεγάζονται στο Καρράδειο Κτίριο.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει συλλογή με περισσότερους από 25.000 τόμους βιβλίων καθώς και περισσότερους από 100 ελληνικούς και ξενόγλωσσους τίτλους επιστημονικών περιοδικών. Πέραν του αναγνωστηρίου, η σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή της Βιβλιοθήκης συνδέει τους φοιτητές και το προσωπικό του Τμήματος με μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών επιστημονικών βιβλιοθηκών και βάσεων δεδομένων.

Οι Φοιτητικές Εστίες βρίσκονται σε παραλιακή τοποθεσία και σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το Μιχάλειο Κτίριο. Στεγάζονται σε έξι νεόδμητα κτίρια συνολικής επιφάνειας 4.200 τ.μ. και χωρητικότητας 179 μονόκλινων δωματίων.

Στον παρακάτω χάρτη διακρίνεται η θέση του κεντρικού κτιρίου (Μιχάλειο)


Άποψη από την οροφή του Αμφιθεάτρου, με φόντο το Μιχάλειο κτίριο (Ακαδημαϊκό Έτος 2010/11)


Αύλειος χώρος μεταξύ των κτιρίων στις φοιτητικές κατοικίες (Ακαδημαϊκό Έτος 2015/16)


Το οπτικοακουστικό εργαστήριο, χώρος διδασκαλίας των μαθημάτων ξένων γλωσσών του Τμήματος (Ακαδημαϊκό Έτος 2015/16)

Η σκηνή του αμφιθεάτρου (Ακαδημαϊκό Έτος 2013/14)

Δίκτυα και Τεχνική Υποδομή

Όλα τα κτίρια της Σχολής και οι Εστίες συνδέονται με δίκτυα οπτικών ινών και προσφέρεται στους φοιτητές δυνατότητα WiFi σύνδεσης στους περισσότερους χώρους.

Ολοι οι φοιτητές του Τμήματος  έχουν την δυνατότητα ενσύρματης ή ασύρματης πρόσβασης στο δίκτυο του Πανεπιστημίου και μέσω αυτού στο Διαδίκτυο.

Για τις προσφερόμενες μέσω του δικτύου ηλεκτρονικές υπηρεσίες δείτε περισσότερα στις υπηρεσίες.

© 2015/16 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ