ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ  |  ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ENGLISH
  Προπτυχιακές
Σπουδές
Προσωπικό
& Έρευνα
Φοιτητικές
Δραστηριότητες
Τμήμα & Υποδομές
Καθηγητής Απόστολος Χριστόπουλος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Απόστολος Γ. Χριστόπουλος αποφοίτησε με βαθμό 'Αριστα το 1992 από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έτος κατά το οποίο συμμετείχε παράλληλα και σε ετήσιο Πρόγραμμα Erasmus - Tempus στο Πανεπιστήμιο Roskilde στη Δανία από όπου έλαβε τίτλο εξειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στην "Κοινωνική Ασφάλιση και Ασφάλεια στην Ευρώπη". Στη συνέχεια, λαμβάνει Μεταπτυχιακό τίτλο στην "Πολιτική των Επικοινωνιών" από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και ακολούθως εργάζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Unisys στο Λονδίνο. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1996 και εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής σε εταιρείες και Ανεξάρτητες Αρχές, ενώ το 2004 αναλαμβάνει εκ μέρους της Ε.Ε. ως επικεφαλής σύμβουλος του Υπ. Επικοινωνιών της Βουλγαρίας για την προετοιμασία της ένταξής της χώρας στην Ε.Ε.

Το 2000 λαμβάνει Μεταπτυχιακό τίτλο για Στελέχη στην "Χρηματοοικονομική και Τραπεζική" από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ενώ την περίοδο 2002-2006 εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Ήδη από το 1996 διδάσκει ως συνεργάτης καθηγητής σε προπτυχιακά προγράμματα στα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ενώ από το 2006 έως το 2019 διδάσκει ανελλιπώς Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Θεωρίας, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και σε άλλα Ανώτατα Ιδρύματα, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ενδεικτικά, διδάσκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Kentucky MBA, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο ΕΑΠ, στο ΑΠΚΥ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επίσης, δίδαξε για σειρά ετών "Δημόσια Οικονομικά" στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με έμφαση στην φορολογική πολιτική και στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια παρουσιάζοντας ερευνητικές εργασίες ενώ είναι Associate Editor του περιοδικού International Journal of Corporate Finance and Accounting (IJCFA) και μέλος του Editorial Board σε άλλα επιστημονικά περιοδικά. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά και έχουν λάβει σημαντικό αριθμό εταιροαναφορών. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου (INEAG) και μέλος της επιστημονική επιτροπής στην περίοδο 2006 -2011. Από το 2007 είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Επιτροπής για Διεθνή Πιστοποίηση ?Certified International Investment Analyst? (CIIA) & Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση ?Certified European Financial Analyst? (CEFA) και μέλος της Επιστημονική Επιτροπή Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς (ΕΕΠΑΜΑ). Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων ASECU (Association of South and Eastern Europe and the Black Sea Region Economic Universities) όπου κατά τα προηγούμενα χρόνια είχε την ευθύνη προετοιμασίας της ομάδας των φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ που συμμετέχουν στο Summer School - Συνέδριο.

Κάντε κλικ εδώ για να προβάλλετε το αναλυτικό βιογραφικό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χώρος συνεργασίας:
Μιχάλειο Κτίριο, 1ος όροφος, Μιχάλων 8, 82132, Χίος

Ώρες συνεργασίας:
(Θα ανακοινωθούν στο Χειμ. Εξάμ. 2020-21)

Τηλέφωνο:
22710-35102

e-mail:
axristop@ba.aegean.gr

© 2019/20 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ